HTML

Napi STANDARD

Kis színes hírecskék politika- és bulvármentesen.

Archívum

Az iPad-et támadó hadsereg

2011.01.27. 19:44 :: graffy

 Ahogy telik az idő egyre több és több táblagép jelenik meg a piacon, az iPad koronáját követelve. A Las Vegas-i Consumer Electronics Show 2011 (CES)-n bemutatott 75 különböző de egyúttal látványos tablet egyöntetű ujjongást váltott ki. Ezeken a gépeken az Android, vagy a Windows 7 valamelyik verziója fut. A kérdés továbbra is nyitott. Melyik a befutó? Lássunk egy mélyebb betekintést a kínálatba a teljesség igénye nélkül:

1. Motorola Xoom

A Motorola Xoom káprázatos alkalmazásai révén hamar magára vonta a világ figyelmét. A készülék rekorddöntő teljesítményű.  Pár adat adalékként: Google Android 3.0 OS, 10.1-es képernyő, 1 GHz-es NVIDIA Tegra 2 dual-core processzor, 2 megapixeles előre néző kamera, 5 megapixeles kamera hátul,  32GB beépített tároló, Wi-Fi, Bluetooth, 3G / 4G / GPS kapcsolat, SD kártyák támogatása (ez sajnos hiányossága az iPad-nek) és Adobe Flash Player 10.1 támogatás.
 

2. Sharp Galapagos

Ez a tablet nem túl régi,  2010 november végén mutatkozott be Japánban, egy csapásra favorit lett. Várhatóan így lesz ez az Egyesült Államokban és Európában is. Az 5.5 "-os és 10.8 "-os képernyőjű Galapagos tablet a beépített Wi-Fi-jével könnyű hozzáférést ígér a Sharp saját digitális e-könyvesboltjához. Innen egy halom e-könyv, játék, zene és videó tölthető le. Feltételezem nem magyarul.
 

3. Samsung TX100

Nem szabad a tablet-ek felsorolásából kihagyni a Samsung TX100-t sem. Bevezetésekor a készülék az egyik legmenőbb hibrid szétcsúsztatható notebook / tablet lett. Ezen a vagány tablet-en Windows 7 fut , sokatígérő tudással. A TX100-nak a teljes QWERTY kicsúsztatható billentyűzeten kívül egy 10.1-es LCD multi-touch érintőképernyője van. Az Intel következő Atom processzora lesz benne, USB, microSD-kártya foglalat  és HDMI port-okkal felszerelve. A 9 óra folyamatos használatot szavatoló akkumulátor nagyon meggyőző.
 

4. AHX iTablet

Az AHX iTablet egy elegáns megjelenés táblagép az Egyesült Királyságból. Két operációs rendszer fut rajta:  Windows 7 és az Android. A készülék jellemzői: 10.1-es kapacitív érintőképernyő (1024 × 600), 1.6 GHz-es Intel Atom Z530 processzor , Wi-Fi/Bluetooth kapcsolat, webkamera, SD-kártyaolvasó, 32 GB-os belső tároló,HDMI port, sztereó hangszórók és két USB 2.0 port.
 

5. Lenovo IdeaPad U1 Hybrid

A Lenovo U1 Hibrid ismertebb nevén Ideapad koncepció. A készülékbe a  Windows 7-et futtató Lenovo LePad és egy levehető multi-touch Android 3.0 tablet van építve. A 10.1-es képernyőjű egységet egy 1,3 GHz-esSnapdragon processzor  hajtja, 1GB beépített RAM-al. 16 vagy 32 GB-os flash memória, SIM-kártya foglalat, valamint egy 2 megapixeles webkamera is található benne.
 

6. Toshiba Tablet

A Toshiba még egy ádáz versenyző a tablet arénában a 10-hüvelykes képernyőjű  Android 3.0-at futtató gépével. A specifikációk: 1280 x 800 felbontású multi-touch LED-háttérvilágítású kijelző, 2 megapixeles előre néző kamera,  5 megapixeles a hátsó kamera, NVIDIA Tegra 2 dual-core processzor és Adobe Flash támogatás.
 

7. Fujitsu 10-inch Tablet

A Fujitsu táblagép ezzel a Windows 7-meghajtású 10.1-hüvelykes képernyőjű és 2GB RAM-os géppel indul az ütközetben. A stabil működést az Atom Z670 Oak Trail processzor, kettő vagy négy cellás cserélhető akkumulátorral bíztosítja. Első és hátulra néző kamerái vannak. Szinte hihetetlen, ez a Fujitsu tábla mindössze 0.7 kg súlyú.
 

8. Viliv X70 Slate

A Viliv X70 Pala  a CES-en mutatkozott be. Windows 7 és Premium fut  a 7 "-os 1024 x 600-as felbontású gépen. Súlya mindössze 420 g. Pár adat: 3MP hátsó és 1.3MP első kamera, Wi-Fi, Bluetooth, opcionális HSPA, WiMAX, EVDO, GPS, HDMI port, microUSB és microSD. A 5600 mAh-s akkumulátor akár 6.5 óra biztonságos munkára elég.
 

9. Asus Eee Slate EP121

Az Eee Slate EP121 elég erős ahhoz, hogy a szabványos Office szoftver mellett más alkalmazásokat is futtasson együtt. Ebben már Intel Core i5 processzor dolgozik  Windows 7 Home Premium alatt. A kapacitív érintőképernyő 12.1 coll-os 1280 x 800 felbontású, LED-es háttérvilágítású. Az EP121 figyelemreméltó jellemzője, hogy a precízebb munkákhoz kapacitív tollat mellékelnek hozzá, ez sok felhasználónak hasznos lehet. Ami még a géppel jár: 4GB RAM, 32 GB vagy 64 GB SSD, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, két USB 2.0 port, mini-HDMI port, Bluetooth billentyűzet és egy 2 megapixeles kamera.
 

10. Dual-Screen Acer Iconia

Az Acer is komolyan gondolja, hogy nem szeretne kimaradni ebből a versenyzésből.  A duálmonitoros Acer Iconia egy laptop-stílusú tablet, 14 "-os érintőképernyői úgy nyílnak, mint egy hagyományos laptop. Az Iconia Intel Core i5 480 processzoros gép súlya 3 kg alatt van kicsivel.  4GB RAM, 640GB merevlemez és a Clear-fi (új rendszerű média megosztó), továbbá egy USB 2.0 port, egy USB 3.0, HDMI-kimenet, egy 1.3 megapixeles webkamera és Bluetooth van még benne. 
 

11. BlackBerry PlayBook

A szeptemberben megjelent BlackBerry PlayBook több, mint egy működő tablet, stílusa van. A 10 mm vastag testben  7 "-os 1024 × 600-os felbontású kijelző foglal helyet. De nem csak ebben akarja az iPad-et verni. Extrái közé tartozik: 3MP kamera az előlapon,  5 megapixeles objektív hátun, 4G támogatás, 3G támogatás a BlackBerry telefon révén és 802.11b/g/n WiFi.
 

12. Panasonic Viera

A Panasonic a Viera tablet-et gördítette ki a CES 2011 sajtótájékoztatójára. Ez az Android-os táblagép 4, 7 és 10 hüvelykes méretben lesz kapható. A Viera Connect technológia segítségével  a tablet könnyen kapcsolódik a TV-hez. Ezt a tablet-et  távirányítóként is használhatjuk házimozi-hoz, TV-hez.
 

13. Vizio Via

 

A Vizio az okostelefonja mellett bemutatta a 8 collos Via nevű tabletjét is. Az 1 GHz-es processzora  Android 3.0 -at futtat. A specifikációk a következők: Wi-Fi és Bluetooth, GPS, , előre néző kamera, microSD kártyahely, HDMI kimenet, HD videó lejátszás, univerzális távirányító a Vizio televíziókhoz és Blu-ray lejátszókhoz.
 

14. Motion Computing CL900

 

A Motion Computing CL900 tabletje Oak Trail processzoros. A 2.1 kilós tablet kijelzőjét az érdekes nevű de szuper-erős Gorilla Corning Glass fedi.A 1366 × 768 felbontású kapacitív érintőképernyője a durva tolldöféseknek is ellenáll. CL900-at két kamerával, egy USB porttal, microSD-kártyahellyel és a SIM-kártya foglalattal látták el.
 

15. Archos 101

Az Archos 101 a maga nemében egyedülálló a Rockchip RK29xx ARM Cortex-A8 alapú processzorával, 10.1 "kapacitív kilelzőjével, Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerével. A tablet súlya 480 gramm. Fontos jellemzője, hogy áramot  nagyon szerény mértékben fogyaszt így egy töltéssel 7 órát bír ki.Van még benne  WiFi, HD videó lejátszás, webkamera és micro SD.
 

15+1. Apple iPad

És hát végül a kihívott: az iPad. Mindenidők egyik legsikeresebben értékesített "majdnem" számítógépe. 10,1 collos kijelzőjével, kicsit nagyobb, mint egy iPod, de a nagyszámú és igen jól használható programjai teszik kiemelkedővé. Kiemelkedő felhasználói élményt nyújt, aki már egyszer kezelte, tudja miről beszélünk. Ha a hardware specifikációk nem is egetrengetően jobbak a konkurenciájánál, a kezelhetősége, minősége, szoftver támogatottsága mindenképpen a versenytársak fölé emeli ezt az eszközt. És ha lehet hinni a híreknek, az iPad2, a kiváló fejlesztéseinek köszönhetően ezt a versenyt még élesebbé teszi. Nem lesz egyszerű mérkőzés. Kíváncsian várjuk.

 

via:gizmowatch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napistandard.blog.hu/api/trackback/id/tr132618945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása